måndag 26 juli 2010

Söndag och regn men ändå massor att göra I Pershyttan

Idag fullkomligt öste det regn ned över oss. Det var lite kyligt men det är som en av våra guider brukar säga när det regnar. "Det finns inga dåliga kläder bara dålig attityd" och ingenstans är det mer sant än i Pershyttan. Humöret hos oss och våra besökare har varit på topp. Vi har mött en större grupp från Japan, nederländare, tyskar, haft bröllopsgäster...ja, massor av språk har flödat i Pershyttan idag.
Katten Tiger har självklart också varit på plats.

Allt vatten gör att vi kan köra vattenhjulet utan några problem så kom och upplev det och stånggången.

Idag gjorde även Gruvmaja sig påmind då det dånade till rejält i gruvan. Kom ljudet av av is som föll längre ned eller var det Gruvmaja?*

Bilden föreställer Sankta Barbara, gruvarbetarnas skyddshelgon.  
Målad av Domenico Ghirlandaio, år 1473.

Vi möter varje dag många som vill till Lockgruvan och till Pershyttans hytta. Vi ber er att komma i god tid då vi endast var ett begränsat antal platser till varje visning. Vi vill inte att någon ska bli besviken så kom i god tid! Visning till gruvan börjar kl 13 och visning till hyttan börjar kl 15.

Tack till Cristina som guidat idag och tack till NBVJ som gjort ett bra jobb med att ta upp passagerare till oss med hjälp av ångtåg och rälsbuss.

/Ulrika & My


*(Kanske måste förklara för er som inte har varit i Lockgruvan att våra gruvan har mycket is och rimfrost i sig men börjar nu smälta bort av sommarvärmen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar