fredag 2 juli 2010

Födelsedagsfirande och Sommar med Ernst


Pershyttans varma soliga jord var idag besökt av goa Göteborgare, Engelsmän som letade efter skugga, Norabor, Tyskar och Smålänningar för att nämna några. Guiden Per guidade en bokad grupp med ett internationellt födelsedagskalas!! Härlig idé att samla människor från världens alla hörn i en hel helgs firande och bjuda på en guidning i Lockgruvan...
Per hade också med sig namn på några av de som arbetade i gruvorna runt om från 1860. Kvinnorna var inte ens nämnda vid namn. Kanske har man en släkting i led bakåt i tiden, vem vet?

Igår var det också premiär på Sommar med Ernst, han är i Järnboås denna sommar för att göra om en gammal Masugn till bostad. Hörde vi Masugn? Ja visst .. och i Pershyttan kan du se hur en Masugn ser ut på riktigt, en guidning ger en häftig inblick i hur industrin runt en Masugn fungerade. Masugnen i Pershyttan lades ner 1953 men järnframställning har funnits i trakten sedan 1100talet om än tidigare .. Det är så fantastiskt att gå på denna jord, historiens vingslag sveper över trakten.
Guider idag var Folke, Per och Christina.
Tack för alla möten i dag!! //My o Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar