onsdag 7 juli 2010

Åka rälsbuss och möta Pershyttan

Det märks att det är Noradagarna nere i Nora. Staden vimlar av aktiviteter och de besökare som vi mött idag har njutit av Pershyttans lugn och Kalaskockens goda mat.

Pershyttans hytta har stått med dörrarna öppna, som vanligt, och visat upp sitt spännande inre. Lockgruvan bjöd på isbeklädda väggar åt de som valde att följ med guiden Cristina idag.

Rälsbussen kom upp tre gånger med glada och förväntansfulla passagerare/besökare. Det är tur att vi har er, NBVJ. Ert ideella arbete är guld värt. Vi filmade rälsbuss 1242 idag och hoppas lägga ut en film här senare. NBVJ har på Nora station haft "prova på att vara lokförare dag" idag. Emllan kl 12-16 fick besökare prova att köra ånglok i 30minuter. Efter provkörning fick de ett diplom. Kostnad? Endast 250kr. Under onsdagen ska samma event på samma tid upprepas. Ulrika kommer att köra ånglok då!

Vattenhjulet står fortfarande stilla pga vattenbrist men det finns mycket annat att se i vår vackra miljö. Varför inte gå en bit på den underbara natur- och kulturstigen? Häfte finns att köpa i Våghuset.

Varmt välkomna!

/Ulrika & My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar