torsdag 8 juli 2010

Att ta sig till Pershyttan och möta dess kung

Kom, kom, kom till vackra Pershyttan! Hit kan man komma genom tåg, cykel eller bil. Gamla vägen mellan Nora och Örebro. Så ett tips är att åka den vägen, vackrare än den raka och snabba vägsträckan vill vi lova!! Kan ju då ta lite längre tid.. En dag fylld av härliga möten med besökare! Danskar, födelsedagsbarn, japaner, holländare, svenskar och en man som hade sin mormorsmor boendes här i Norabygden en gång i tiden... med flera med flera. Christina var guiden för dagen.

Även Pershyttans Kung var på besök i Våghuset; katten Tiger. Han kommer och går när han vill, lyckliga de dagar då han slinker in för en klappstund!

Vattenhjulet är fortfarande stilla, åskan hördes på håll och svarta moln seglade över himlen. Hoppas det regnar i natt, så vi får höra det härliga ljudet från stånggången imorgon. Vattenhjulet är dock magnifikt att titta på som det är nu, 11,2 meter i diameter.
Som en liten flicka imponerat sa; stort som ett hus!!

PA från föreningen Konungastollen var förbi med sommarevenemangen i en gruvpark inte långt från Nora som gjorts ordning till scen. Magnifikt!

tusen tack för fina möten och hoppas vi ses igen! // My o Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar