fredag 30 juli 2010

En härlig svensk sommar i Pershyttan!!

Idag har det varit en relativt lugn dag. Härliga människor som har trotsat regnet och vi har fått låna ut sittunderlag för flera picknick korgs entusiaster i området .. mysigt!! Gruvans guidning klockan 13.00 är mycket populär så kom i tid. Idag fick guiden Annika gå ner två gånger till gruvan. Hyttans guidning är klockan 15.00. Kungen av Pershyttan har varit så gosig, och satt på mina axlar hela vägen till bilen när vi
skulle bege oss hem. Han överraskar gärna besökare genom att hoppa upp på deras axlar, vissa är förberedda vissa inte. I Pershyttan kan allt hända!! Imorgon är det ångloksdags så åk gärna tåg imorgon från Nora till Pershyttan, ni kommer då fram strax innan ett då guidningen till gruvan startar. Sen har ni en timme på er att äta gott på Kalasexpressen för att sedan gå guidad tur till Hyttan.

Och så hoppas vi att Ulrika Sultan gjorde ett hejdundande solo på Kulturveckan i Viker idag, då hon spelade oljefat i Kyrkan!



Hoppas hon kommer till Pershyttan någon gång och spelar .. vore ju hur häftigt som helst, att lyssna på och dansa till oljefat i Pershyttans bruksmiljö!!
Varmt välkommen till Pershyttan önskar My o Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar