söndag 4 juli 2010

Vattenhjulets svalka och Rälsbussen som färdmedel till och från Pershyttan

Helgen har varit varm, solig och rolig. Lördagen var fylld med två bussar med härligt folk och spontanbesökare gammal som ung från all världens hörn. Spårvagnsförbundet var här och hade beställt en guidning, härligt gäng. Pershyttans vattenhjul var ett självklart mål i helgen, i skuggan skvätte vattnet gott från det stora vackra vattenhjulet.



I helgen var det dags för ånglok men byttes snabbt ut mot rälsbuss på grund av risken för bränder längst med rälsen. Regeln är enkel; för varmt - inget ånglok. Rälsbussen är läcker den också, här ser man föraren och kan följa honom eller henne genom hela resan. Vi får se nästa helg om värmen har sjunkit eller om det blir ånglok och visslan. Vissa inbitna tågfarare vet vilket tåg som kommer bara av att höra visslan ljuda över nejderna.

Yes, tag plats!! Nu börjar veckan då Noradagarna kommer till bygden så titta gärna förbi i Pershyttan på någon av guidningarna eller bara spatsera runt i det vackra landskapet.

Tack för denna underbara helg!!
Vi hoppas alla gäster som varit i området har haft en fin stund bland Sveriges spännande historia, vacker natur och mycket god mat!! //Ulrika o My

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar