fredag 9 juli 2010

Pershyttan - Barnens plats!

Pershyttan är ett perfekt resemål för barn, det märktes mycket väl idag!! Många barnfamiljer hittade ut hit i den behagliga sommarvärmen. Inne i Nora är det fullt liv, medans här finns det utrymme för strövtåg och spontan lek bland träd, gräsområden och högar av slagg. Katten Tiger tog sig även idag en stund i rampljuset runt Våghuset till barnens förtjusning och glädje.

Lockgruvan är ett spännande guidning för barnen som får ta på sig hjälm och gå ner 40 meter under jorden. Det finns även en tjusning i att gå ner som äldre, då den är helt gjord för hand. Inga maskiner har behandlat berget.

Att gå upp på den stora Gråberget som vi har längre in i området är spännande för barn som för vuxen, den som vågar kan vandra upp för den och kommer se en fin utsikt över området. Inga skyddsnät på vägen upp eller ner.

Vi börjar nästa vecka med barntisdagar mellan 14.00 - 16.00 i olika teman. Och nästa helg den 18 juli är det Poesibingo för hela familjen på Hyttbacken. Ta med picknickkorg, familj och vänner och testa något nytt!!

Här ute finns även plats för fikakorgen!! Några vandrare tittade förbi när de gick den vackra Bergslagsleden.

Varmt välkomna önskar My o Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar